Jadłospis 08.04 - 12.04.2024 r.

Poniedziałek

Śniadanie:

I śniadanie: szynka gotowana, ogórek, rzodkiewka, kawa inka;

II śniadanie: jabłko. Alergeny: 1, 6

Obiad:

I danie: pomidorowa z ryżem;

II danie: makaron zapiekany z kiełbasą i żółtym serem, herbata owocowa. Alergeny: 1, 6, 7

Podwieczorek I: gofr z cukrem pudrem.

Podwieczorek II: kanapka z żółtym serem, herbata owocowa. Alergeny: 1, 6

Wtorek

Śniadanie:

I śniadanie: jajko z majonezem, pomidor, sałata, kakao;

II śniadanie: banan. Alergeny: 1, 2, 6

Obiad:

I danie: żurek z białą kiełbasą;

II danie: gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, herbata owocowa. Alergeny: 1, 7

Podwieczorek I: batonik mleczny.

Podwieczorek II: kanapka z wędliną, herbata owocowa. Alergeny: 1, 6

Środa

Śniadanie:

I śniadanie: serek almette, pomidor, rzodkiewka, kawa inka;

II śniadanie: pomarańcza. Alergeny: 1, 6

Obiad:

I danie: zupa brokułowa;

II danie: pieczeń rzymska z sosie, ziemniaki, mizeria, herbata owocowa. Alergeny: 1, 6, 7

Podwieczorek I: wafelek kakaowy.

Podwieczorek II: kanapka z serkiem topionym, herbata owocowa. Alergeny: 1, 6

Czwartek

Śniadanie:

I śniadanie: pieczywo mieszane, płatki śniadaniowe z mlekiem, miód, ser żółty, herbata z cytryną;

II śniadanie: gruszka. Alergeny: 1, 6

Obiad:

I danie: rosół z kluseczkami lanymi;

II danie: kotlet drobiowy, ryż, surówka z marchewki, herbata owocowa. Alergeny: 1, 7

Podwieczorek I: banan.

Podwieczorek II: kanapka z wędliną, herbata owocowa. Alergeny: 1

Piątek

Śniadanie:

I śniadanie: pieczywo mieszane, makrela z sosie pomidorowym, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną;

II śniadanie: mix owoców. Alergeny: 1, 3

Obiad:

I danie: krupnik;

II danie: kotleciki ziemniaczane z cebulką i kiełbaską, surówka z kiszonej kapusty, herbata owocowa. Alergeny: 1, 7

Podwieczorek I: jogurt owocowy do picia.

Podwieczorek II: kanapka z wędliną, herbata owocowa. Alergeny: 1, 6

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: 

  1. zboża zawierające gluten    
  2. jaja i pochodne  
  3. ryby i produkty pochodne    
  4. orzeszki ziemne   
  5. soja i produkty pochodne 
  6. mleko i produkty pochodne 
  7. seler i produkty pochodne                                
  8. gorczyca i produkty pochodne       
  9. sezam i produkty pochodne                                            
  10. łubin i pochodne                                                                
  11. skorupiaki i produkty pochodne                                                      
  12. orzechy                                              
  13. mięczaki i produkty pochodne                                                 
  14. dwutlenek siarki siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej